Algemene informatie 

Het vaarseizoen is terug begonnen! 

Tijdens de “Gentse feesten “  (19/07/2024-28/07/2024)  is het voor alle bootverhuur bedrijven verboden om in het centrum van Gent te varen. De Leie blijft bevaarbaar.

Als je wenst te varen, gelieve een reservatie te maken via de reservatietool. Gezien de huidige weersomstandigheden zijn wij niet elke dag open.

Praktische afspraken

Met volgende afspraken proberen wij iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn, zodat u het maximum haalt uit uw trip.

– Reservatie is aan te raden. Dit kan enkel online.

– Er worden geen huisdieren toegelaten op de boten.

– Het is verboden te zwemmen in de Leie en het centrum van Gent.

– De kapiteins dienen nuchter en niet onder invloed te zijn. Indien dronken of onder invloed weigeren we de verhuur. Als er meerderen van de bemanning in dronken toestand of onder invloed zijn, weigeren we eveneens de verhuur. En de reeds betaalde voorschotten worden dan ook niet terug gegeven.

– U mag eigen eten en drinken op de boot meenemen. We beperken wel de hoeveelheid van drank die meegenomen mag worden per boot. Om zo problemen en dronken toestanden te voorkomen. Let er wel op geen oliehoudende producten mee te brengen.

–  Wij raden aan 30 minuten voor de afvaart aanwezig te zijn. Zo kan alles duidelijk uitgelegd worden en vertrekt u mooi op tijd.

– Het is mogelijk om een kapitein in te huren tegen € 30 bovenop de huur van de boot. Op feestdagen bedraagt de huurprijs € 60 per uur. Dit moet minstens 24 uur op voorhand worden aangevraagd. Kapitein is niet mogelijk bij standaard en cabrio boten.

– Tijdens de “Gentse feesten “ (14/07/2023-23/07/2023) is het voor alle bootverhuur bedrijven verboden om in het centrum van Gent te varen. De Leie blijft bevaarbaar.

– Onze boten zijn voorzien van een tracking systeem.

– Er is geen koelkast aanwezig op de boot. Het is wel toegelaten om een koelbox mee te brengen (12 volt stekker aanwezig). Deze kunnen ook gehuurd worden ter plaatse (op voorhand te reserveren).

– Indien het slecht weer is of er komt iets tussen, dienen de boten / luxe sloepen minstens 24u (of 48u  bij huur vanaf 2 boten) op voorhand geannuleerd te worden zodat we ze weer in de verhuur kunnen steken.
Indien er niet tijdig geannuleerd wordt, zal het voorschot ook niet teruggegeven of teruggestort worden.

- U kan uw reservatie annuleren onder volgende voorwaarden:

  • De annulatie moet minstens 24u (of 48u bij huur vanaf 2 boten) voor het aanvangsuur ingediend worden.
  • U dient ons hiervoor telefonisch op de hoogte te stellen via het nummer 0032(0)9/233.79.17.
  • U dient eveneens de bevestigingsmail terug te sturen met uw verzoek tot annulatie naar het mailadres info@minervaboten.be.

 

Wat gebeurt er met uw voorschot?

  • U betaalde de helft van de huurprijs als voorschot? U ontvangt het betaalde bedrag in de vorm van een tegoedbon.
  • U betaalde het volledige bedrag van de huurprijs? U ontvangt het betaalde bedrag in de vorm van een tegoedbon.
  • U gebruikte een cadeaubon bij de reservatie? De cadeaubon wordt opnieuw vrijgegeven, u kan deze dan gebruiken voor een nieuwe reservatie.
  • U reserveerde voor een bedrijf of u woont in het buitenland? In dit geval zal het betaalde bedrag teruggestort worden, deze zal u binnen de 4 werkdagen ontvangen.

 

Indien u niet tijdig annuleert, zijnde minstens 24u (of 48u bij huur vanaf 2 boten) op voorhand, gelden volgende regelingen:

  • U betaalde de helft van de huurprijs als voorschot? U zal geen terugbetaling of tegoedbon ontvangen.
  • U betaalde het volledige bedrag van de huurprijs? U zal de helft van het betaalde bedrag ontvangen in de vorm van een tegoedbon.
  • U reserveerde voor een bedrijf of u woont in het buitenland? In dit geval gelden dezelfde bovenstaande regels, behalve dat het betaald bedrag teruggestort zal worden i.p.v. een tegoedbon.

Indien u een kapitein bij u boot reserveerde en niet 24u (of 48u bij huur vanaf 2 boten) op voorhand annuleert dan wordt het extra bedrag voor de kapitein volledig ingehouden.

 

Wanneer een cadeaubon ingezet wordt bij een reservatie, zal de waarde van de cadeaubon gehalveerd worden, indien er niet tijdig wordt geannuleerd.
Bv. Een boottocht met een cabrio boot van 3u à kostprijs €86 
à U gebruikt een bon van €86. Het voorschot hiervan is €43. 
Als je niet tijdig annuleert, is je cadeaubon nog €43 waard, ipv €86.

Boek nu je boottocht!

Minerva heeft een vloot van tientallen boten en luxe sloepen. Wegens de drukte raden we je aan om tijdig te reserveren. Zo ben je zeker dat er genoeg boten beschikbaar zijn voor al je vrienden of vriendinnen.

Boek nu je boot!

Reserveer nu